Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/denmaritimebase.com/public_html/wp-content/plugins/seo-wordpress/seo-rewritetitle-class.php on line 17
Til kommunen … | – et søstærkt tilbud til unge ...

Til kommunen …

Den Maritime Base har mange års erfaring og succes med at få unge ud af deres misbrug. Det at skibet ligger for anker gør, at vi kan styre den fysiske kontakt med land.

I de første svære måneder, hvor fristelsen kan være svær at håndtere, er der altid en voksen med ind til at støtte. De fleste unge responderer meget positivt på den stramme struktur, der er nødt til at være om bord på et sejlskib. De reagerer også positivt på, at det er de samme tydelige voksne, som de skal forholde sig til alle døgnets 24 timer. Det er netop i fællesskabet omkring det at få et skib, som både er bosted, skole, arbejdsplads og transport til at fungere i samarbejde med de andre voksne om bord, når sejlene sættes, når middagsmaden står på bord, at de virkelige relationer opnås. Alle har en ugentlig maddag. Vi har også stor succes med skoledelen, da det er meget svært at pjække eller stikke af, smatidig har eleverne mulighed for at få den rette hjælp med det samme af læreren, som de har en relation til også uden for undervisningssammenhænge, og at de derfor ikke føler sig så pressede i forhold til det skolefaglige. Vi tilbyder undervisning i dansk, engelsk og matematik med efterfølgende eksamen på en af Holbæk Kommunes skoler på enten 9. kl. eller 10. kl. niveau.
Botræning indgår ligeledes som en naturlig del af opholdet, alle kommer hjem og kan lave mad til mindst seks personer. Ligesom rutiner omkring vask, rengøring, sengetider og hygiejne er vigtige parametre.
Basen er godkendt af Holbæk Kommune og skibet er godkendt af Søfartsstyrelsen. Det er fra basen i Vipperød, at koordineringen af samarbejdet mellem hjemkommune, sagsbehandler, personale, forældre og elever styres. Skibet bliver besøgt minimum en gang i kvartalet af opholdsstedets leder, Henrik Oxlund, ligesom der føres tilsyn både på skibet og hjemme på basen. Når opholdet er slut udfærdiges en handleplan/rapport.
Den Maritime Base gør meget ud af det efterfølgende efterværn, som vi ved er meget vigtigt for, at de gode resultater fortsætter, når eleven igen står på dansk jord.
Hvis dette lyder som noget jeres kommune kan bruge til noget, så kontakt leder Henrik Oxlund.